Jom cari duit raya sama-sama

0
Pejam celik, pejam celik, tak sangka dah masuk Rejab. Lepas tu Syaaban n pastu Ramadhan plak. Mak aiih... cepatnye masa berlalu. Tu la kalau dah keje depan pc je buat subtitle mmg x prasan sgt putaran masa ni. Tapi uolls dah plan ke raya ni nak budget berapa untuk bg duit raya kat anak-anak buah, duit utk sedekah n derma pd bulan Ramadhan n segala belanja berkaitan tu? Mesti pening nak fikir, kan? Mane nak bayar hutang n ansuran bulanan lagi, insurans lagi, gedebak-gedebuk gaji banyak pun slalu last2 ujung bulan cam suam-suam kuku je. Tu belum fikir lagi bab tukar apa yg patut mcm langsir or baju baru. Aduh... Semput!


Same gak ngan i dulu. Bukan masalah bersyukur ke tak, tapi tuntutan hidup mmg semuanye perlukan not kertas n logam bulat2 tu. My cousin penah cakap, "Duit memang bukan segalanya, tapi duit tu penting". Bukan penting untuk bergaya sakan n shopping x hengat, tapi untuk KEPERLUAN.

Alhamdulillah, i bersyukur sangat2 pd Allah SWT yg menjodohkan i dengan my ex-schoolmate dari skola rendah dulu, Ziana Azizan & peneraju kumpulan online biz Top Leaders Circle, tak lain tak bukan kak Salha Zain. I takyah risau nak ikat2 perut or skip bayar PTPTN lg tahun ni semata2 utk raya. Dengan tunjuk ajar mentor i yg dua org tu, i dapat belajar buat online biz n perbaiki mana2 kelemahan i dlm marketing & sharing. Lagipun i xyah susah2 bukak booth or bazaar ramadhan tgh panas, i just jual 100% online. kalau i demo pun depan family members then words of mouth will begin to spread n org just order je. Ya Allah mmg senang sangat2. Lagi senang dpd hafal sifir 11. hehehe.

Kalau ikut tunjuk ajar mentor betul-betul, tiru je ape diorang buat, insya Allah, duit raya gemokks tu bkn something yg mustahil. setakat 5 figures income tu insya Allah mmg boleh sangat2. cuma kene ade effort sikit la, iaitu online n tanye mentor ape yg kite xfaham. n mentor pulak mcm kakak2 kite, xpenah marah or jemu bimbing we olls dlm group Top Leaders Circle ni. Orgnye masya Allah, humble sgt2. N beliau dpt ilmu dari jutawan Malaysia yg i sgt respect sbb lemah-lembut & suka kucing (key point: suka kucing coz me love cats :)) She is Siti Rohana, usahawan Premium Beautiful & jutawan Malaysia yg pernah difeature dlm majalah Personal Money. Pernah dengar psl majalah tu? i mmg xpenah dengar dulu sbb mase tu i suke bace mastika je. majalah psl2 duit n ekonomi ni i mmg x masuk. sekali bace best la pulak sbb die educate readers utk kuasai duit n bukan jd hamba duit. which is the better way to live, even Robert Kiyosaki yang tulis Rich Dad, Poor Dad tu pun cakap macam tu. Sebab tu they all ni bebas hutang & dapat Live By Design. ohh... itula impian i. n i rase ramai dpt we all yg nak rasa camtu kan? takkan dah pencen pun still kena kerja utk sara diri & family? we need rest too, luangkan masa dgn anak cucu n enjoy our hobbies kan.


Yang pakai tudung tu la CDM Kak Ana, abang handsome baju kolar merah tu pulak CDM Abg Lan,
he drives Audi FT8 putih. BUKAN kereta company i tell u :)



Image credit to beautifulcikbee.blogspot.com 

Nak tau cara dapat duit melalui online & social media dengan berkesan macam CDM Kak Ana, CDM ABg Lan, Kak Salha, Ziana Azizan n ramai lagi? Just contact i, nanti i share ngan uolls. Wealth is to be shared indeed.
~I xkan bagi uolls ikan, tapi i akan ajar uolls dapatkan ikan tu supaye uolls leh buat sendiri dapat byk ikan~ yeay! :)

Contact me Aja 016-3310 484 or my husband Frankie Lim@Haikal Lim 016-7768793


Jumpa anda di puncak!


0 comments: