Who are the Top Leaders Circle

0
Heyya! How's your Wednesday? :)
Mesti korang dah pernah terjumpa nama Top Leaders Circle kan?

Top Leaders Circle is a group led by CDM (Crown Diamond Manager) Salha Zain & CDM Alfaath.

Kenapa I pilih Top Leaders Circle & kenapa I pilih untuk buat bisnes?

Senang je, sebab sekarang semuanya di hujung jari! Even tengah pregnant or dalam pantang pun boleh buat. Apatah lagi yang sihat bertenaga, kan? And TLC is a group yang menerapkan konsep perniagaan bermentor. Apa-apa biz yang kita nak buat pun, mesti ada mentor tau. Bukan boleh main redah je. Mentor ni sangat2 penting especially bila kita face rejection or negative perceptions daripada masyarakat. Kami dalam TLC sangat2 sayang mentor2 kami sebab mereka ni yang paling utama ikhlas dalam membantu sesiapa pun tak kira pangkat atau rupa, and yang kedua diorang ni tak kenal erti jemu atau pilih kasih dengan kami. I yang lembab2 berbiz ni pun masih dipimpin tangan sampai sekarang untuk achieve apa je yang I impikan dalam hidup ni. Mentorlah orang yang tetap akan ada di belakang we'olls masa we'olls nangis tersedu2 or ketawa puas dengan kejayaan.



Tapi di sebalik semua tu, sebenarnya TLC means more to me than a business group. Inilah sebenarnya semangat I, motivasi I dan pembimbing I untuk semua benda berkaitan dunia & akhirat.

Kenapa I cakap macam tu? Okey, maybe ada yang fikir I buat biz semata-mata untuk cari duit. Mungkin juga. Memang awal-awal dulu I cuma fikir nak buat side income supaya tak rasa sesak sangat tiap-tiap bulan lepas bayar semua yang wajib-wajib tu.

Tapi masya Allah, rupa-rupanya business is more than that. It is not just about generating income, marketing, selling, products and promotion. It is a journey. Dan journey dalam TLC ni lah yang  banyak buka mata I pada kesilapan yang I baaaaaaaanyak sangat buat sepanjang hidup ni. Baru I sedar yang sebenarnya hidup we'olls semua atas dunia ni, saling ada hubung kaitnya. Kita semua ada tugas masing-masing pada diri sendiri, orang tersayang, kawan-kawan, bangsa, negara dan agama.Tak boleh pentingkan diri sendiri & tamak. Kalau u'olls dah pernah baca my first blog, mesti u'olls ingat yang I pernah bagitau I ni seorang yang emo, cepat terasa & sangat negative towards life & people. Tapi I tak tulis dalam tu yang kadang-kadang bila ditimpa masalah teruk sangat I sampai salahkan tuhan. Astaghfirullahalazim. Bodohnya I masa tu. I rasa macam I dah cukup baik & cukup bagus, tapi entah kenapa hidup I selalu tension, orang selalu hasad dengki dengan I sampai main santau-santau, kena fitnah, kena hina, macam-macam lagi yang I rasa sampai family I pun kena tempiasnya.


Sepanjang I dalam TLC ni, dengan bimbingan tanpa jemu daripada leader I CDM Kak Salha, CDM Kak Ana & CDM Abang Lan (Siti Rohana Yusoff & Azlan Deraman yang pernah featured dalam Personal Money among other millionaires in Malaysia), business partner I Ziana Azizan & semua uplines & sidelines lain, I tempuhi macam-macam dugaan & dugaan yang memang ada masanya buat I menangis & kadang-kadang rasa macam nak menjerit. Tapi alhamdulillah, mereka tak pernah jemu bagi sokongan & sentiasa tunjuk ajar I supaya I dapat bangkit dan teruskan langkah dalam biz ni. Bukan senang untuk I hadapi cemuhan, sindiran, dan didowngrade oleh orang luar yang entah kenapa tak suka tengok I buat biz. Semua adik-beradik TLC I cakap benda yang sama, diorang pun dah rasa semua tu. Kak Ana sendiri pernah berkongsi pengalaman sampai menangis2 sebab dipulaukan kawan-kawan & saudara mara sendiri just sebab dia jual barang. Betul, kita tak mampu tutup mulut orang, tapi produk2 kami sebenarnya tak perlu banyak dipromote. Semua orang yang cuba CONFIRM bagi positive feedback & rasa sendiri perubahan pada kesihatan diorang. So, adakah masih nak pandang buruk pada produk jualan langsung? Try dulu baru boleh tepuk dada, tanya selera, kot :)

Satu benda yang I salute dalam TLC ni ialah budaya mencari ilmu yang diorang terapkan pada setiap ahli. Bukan sekadar ilmu bisnes tapi  jugak ilmu mantapkan jati diri, ilmu kewangan dan nilai2 positif yang patut ada dalam diri setiap manusia. Kalau tak sebab sokongan dari mentor-mentor, entah mana I rejam semua buku-buku I. Tapi percayalah, lepas baca buku-buku macam by Robert Kiyosaki, Irfan Khairi, Donald Trump, and ramai lagi, kita akan sedar yang sebenarnya selama ni pemikiran & stigma kita pasal duit & kekayaan tu salah. Kita macam ada sindrom "takut kaya". Tapi takpelah, nanti je I elaborate pasal buku-buku tu.

So just watch the video on top, and tengoklah banyak2 kali pun kalau perlu untuk kenal antara mentor2 dalam TLC. Lepas tu, kalau rasa nak ubah hidup u'olls macam kitorang, jangan malu2 contact me okay? Kita boleh set appointment & I sangat2 sudi share macam mana nak mulakan perniagaan dengan TLC. Lebih besar impian u'olls, lagi cepatlah kita kena buat appointment (^^) 

Till the next entry, have a great day!

Aja 016-3310 484
fb: Siti Hagar Azania Hajar
twitter: @AjaAzania

0 comments: