Live By Design

0

Stress jalan jem pergi balik kerja hari-hari?
Stress dapat officemate yang suka jaga tepi kain orang lepas tu jaja cerita korang?
Stress officemate asyik memekak sampai susah nak concentrate kerja?
Stress balik lambat?
Stress kerja berlambak-lambak macam tak reti-reti nak habis?
Stress balik kerja penat-penat kena hadap masalah lain pulak kat rumah?
Stress kerja macam orang gila tapi gaji geli-geli jek?

Sampai bila nak hadap???

Sedar tak, kita hidup macam zombie? Rutin yang sama hari-hari. Balik kerja dah penat and stress, hujung minggu ingat nak rest tapi ade je benda kena buat? Anak-anak ajak jalan mintak itu-ini?

Sampai bila beb?

Sedar tak yang kite sebenarnye boleh design life kita sendiri without kerja dengan orang?
Beranilah berniaga!

Semua orang ada 24 jam sehari, tak lebih, tak kurang.
Bezanya cuma pada cara kita manfaatkan 24 jam tu.
So instead of buat kerja yang tak habis-habis tapi still tak dapat apa yang kita nak & hutang masih keliling pinggang, why not berniaga?

Sekarang dah ada macam-macam cara untuk berniaga.
Senang je kot.
Nak dengan tak nak je.

Honestly, kita tak banyak masa pun untuk kumpul harta & balas balik jasa ibu bapa & bahagiakan orang sekeliling kita. Jadi kenapa tak gunakan masa ni dengan lebih optimum?

Biarlah MLM ke, direct selling ke, warung ke, gerai kecik ke or bukak gudang,
tak kisah apa pun asalkan HALAL.
Asyik nak komplen je itu tipu, ini bohong.

Dengar MLM je terus lari tak cukup tanah.

Tak siasat mana nak tahu...


Sharing dari mentor kami CDM Azlan Deraman:



0 comments: