Marine Essence ranges yang halal & super3 berkesan. Read up! (updated)

0
Hi! Thanks for dropping by at my humble & tak reti2 nak complete belog. hehe. 
Hope korang happy je hari ni. Takmo stress2 kay!

Nak cari Marine Essence Beauty Bar? Dah ada stok baru. Dah boleh order.



Kami pun ada Marine Essence dalam bentuk cecair.

Lebih senang untuk dibawa ke mana-mana.

Taklah melekit toiletries bag u'olls nanti.




Kandungan dalam Marine Essence Beauty Bar & Marine Essence Nourishing Shampoo sama je dengan sabun buku Marine Essence tu. But trust me, memang lagi jimat kalau pakai liquid. Disebabkan bahan2 dalam ni totally organic, pakai sikit je dah banyak buih. Semalam shampoo Marine Essence ni termasuk mata I. Guess what, tak pedihkan mata! Weee~ :p
Nak cerita sikit pasal content Marine Essence range ni. Sabun & shampoo ni takde contain sabun, paraben & SLE. Amende tu? Ni huraian dia.

Sabun: kandungan sabun ni yang buat kulit kita kering sebenarnya. sebab tu ada orang yang sensitif akan alami alahan dengan certain sabun & doktor akan suggest pakai sabun yang kurang chemical supaya tak terlalu alkali & rosakkan kulit. Tapi Marine Essence sangat lembut, kulit yang alahan lebih sesuai pakai Marine Essence ni untuk pulihkan alahan tu.

Paraben: bahan ni terkandung dalam hampir kesemua brand sabun. dia bertindak macam pengawet la supaya sabun/syampu/kosmetik tahan lama. Bahan yang murah, tapi dah jadi kontroversi sebab ada pakar yang jumpa paraben dalam tumor barah payudara (an average of 20 nanograms/g of tissue, refer Wikipedia-Paraben). Paraben jugak boleh sebabkan alahan pada kulit. Contoh2 paraben is Butylparaben, Ethylparaben, Heptylparaben, Methylparaben & Propylparaben.

SLES: SLES atau Sodium Lauryl Ether Sulfate ni plak bahan pencuci (detergen). Bahan ni belum terbukti akibatkan kanser, tapi terbukti memberi kesan rengsaan pada kulit & kulit kepala. thus, akan membawa kepada keguguran rambut, kelemumur & masalah rambut lain.

Cuba dulu baru tahu bagus ke tidak :)


Harga memang sangat murah & berbaloi2. Dulu Marine Essence Beauty Bar sekotak (3 buku) RM105, tapi yang ni RM33 je sebotol. So 3 botol RM99. Lebih murah dari sabun buku tu. Boleh campur2.

1 Body Wash + 2 Nourishing Shampoo
or
2 Body Wash + 1 Nourishing Shampoo


RM99 saje!


Marine Essence jugak ada ubat gigi tau. And semestinya contain Garam Buluh yang dapat beri 1001 manfaat pada kesihatan gusi & gigi we'olls. RM19 je sekotak. Ubat gigi pun sama, pakai sikit je dah cukup untuk menyegarkan nafas we'olls. Besides, ubat gigi ni berkesan untuk sembuhkan luka dalam mulut tu. tak pedih la macam letak garam biasa :p

beli la pakej kombo. Untung giler! 

Ada special price tau :)




Beli 2 Body Wash + 2 Shampoo + 3 ubat gigi = RM185 je. Lagi banyak beli, lagi banyak diskaun I bagi :)





Testimoni sendiri: Lepas 2 kali pakai, kelemumur yang dulu tebal kat rambut I skarang dah kurang. Rambut pun tak kering & menggerbang lagi. Alhamdulillah. 

Thank you Hai-O sebab sentiasa ada quality products :)


Love,

Aja
SMS/Call/WA: +6016-3310 484

0 comments: